Библиотека Викимедије Србије

Новости у библиотеци

Још нових књига и часописа
Објавио Миле Киш у 21:23:20, 04.06.2013. године.
Фонд библиотеке Викимедије Србије обогаћен је са 19 нових књига и часописа. Захваљујући Николи Смоленском, на нашим полицама се налази редак оригинални примерак часописа Караџић из 1901. године као и студија о пећини Вјетреница у Херцеговини из 1928. године. Хвала Николи на поклоњеним књигама и часописима!

Српска породична енциклопедија на полицама библиотке Викимедије Србије
Објавио Филип у 20:57:39, 13.05.2013. године.
Захваљујући донацији Ђорђа Стакића, библиотека Викимедије Србије је богатија за десет томова Српске породичне енциклопедије. Хвала Ђорђу на поклону!

Енциклопедија Југославије на полицама библиотеке Викимедије Србије
Објавио Миле Киш у 14:15:25, 11.05.2013. године.
Прво издање Енциклопедије Југославије Захваљујући Ивану Матејићу на поклоњеним књигама, у библиотеци Викимедије Србије од сада можете користити Енциклопедију Југославије. Енциклопедија Југославије је била национална енциклопедија СФР Југославије. Прво издање чинило је осам свезака. Наша библиотека садржи седам књига (од књиге I до V и од књиге VI до VIII). Хвала Ивану Матејићу на поклоњеним књигама!

Бранислав Милакара поклонио две књиге
Објавио Миле Киш у 14:07:25, 11.05.2013. године.
Дана 10 априла 2013, нећак Десанке Максимовић, Бранислав Милакара поклонио је библиотеци Викимедије Србије две књиге: Метал века аутора Г. И. Николајева и Изазови науке Огледи и предавања аутора П. Медавара. Велико хвала господину Милакари на поклоњеник књигама!

Колекције
Објавио Филип у 17:30:08, 25.03.2013. године.
Библиотека је подељена на више колекција, односно категорија:
Извори

Овде чувамо књиге које могу погодно послужити као извор за писање члан(а)ка на Википедији на неку одређену тему. Заинтересовани Википедијанци могу доћи у канцеларију Викимедије и користити књиге као литературу при изради чланака.

Референце

Исто то али мало друкчије, овде су енциклопедије, речници и сличан референтни материјал који може послужити за писање или референцирање чланака.

Дигитализација

Књиге које су ослобођене ауторских права и погодне за дигитализацију. Заинтересовани могу доћи, скенирати их и окачити на Оставу и Викизворе. (Садржи и књиге које нису ослобођене АП, али можемо очекивати да ће бити релативно ускоро.)

Меморабилије

Овде чувамо стари промотивни материјал Викимедије, новине и часописе у којима су излазили текстови о Викимедији Србије или Викимедијиним пројектима и слично.

Викимедије

А овде чувамо меморабилије других огранака Викимедије и сродних организација; Слично томе и оне чувају наше. У случају глобалног термонуклеарног рата, историја Викимедијиног покрета је обезбеђена.

Разно

Као што му име каже, овде спада све што не спада ни у једну другу колекцију.

1 2